[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 32، شماره 3 - ( 6-1402 ) ::
جلد 32 شماره 3 صفحات 22-13 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر میوه بلوط ایرانی (Quercus brantii) اکسترود شده بر عملکرد رشد و ترکیبات لاشه کپور معمولی (Cyprinus carpio)
حجت اله علمداری 1، خدیجه موسوی1
1- دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان
چکیده:   (606 مشاهده)
در این تحقیق، تاثیر مصرف آرد میوه بلوط اکسترود شده بر عملکرد رشد و ترکیبات لاشه کپور معمولی مطالعه شد. چهار نوع جیره حاوی: 1) 17 درصد آرد گندم اکسترود شده، 2) 5 درصد آرد گندم اکسترود نشده و 12 درصد آرد گندم اکسترود شده، 3) 5 درصد آرد بلوط اکسترود نشده و 12 درصد آرد گندم اکسترود شده و 5 درصد آرد بلوط اکسترود شده و 4) 12 درصد آرد گندم اکسترود شده، در قالب طرح کاملاً تصادفی ارزیابی شد. پرورش در مخازن گرد 250 لیتری، با تراکم 15 قطعه ماهی با میانگین وزنی 4/5 گرم و با 3 تکرار آغاز شد. بعد از 4 هفته، تفاوت معنی‌‌داری در وزن و طول کل ماهی‌‌ها مشاهده نشد، اما پس از 8 هفته بالاترین وزن و طول کل در صورت تغذیه از جیره 4 مشاهده گردید. اکسترود کردن آرد بلوط اثر مثبت معنی‌‌دار بر وزن و طول کل داشت اما اکسترود کردن آرد گندم چنین اثری نداشت. جیره‌‌ اثر معنی‌‌داری بر ضریب چاقی، نرخ رشد ویژه، میزان بلع غذا، ضریب تبدیل غذایی، نرخ بازدهی پروتئین، نرخ بازدهی چربی، ذخیره پروتئین، میزان رطوبت لاشه و نرخ زنده‌‌مانی نداشت. اکسترود کردن آرد گندم و آرد بلوط اثر مثبت معنی‌‌دار بر ذخیره چربی داشت و این اثر در صورت مصرف آرد بلوط بیشتر بود. میزان پروتئین و خاکستر لاشه در اثر تغذیه از آرد بلوط اکسترود نشده به‌‌ طور معنی‌‌دار کاهش یافت. تغذیه از آرد گندم یا آرد بلوط اکسترود نشده سبب کاهش معنی‌‌دار درصد چربی لاشه گردید و این کاهش با مصرف آرد بلوط اکسترود نشده، شدیدتر بود. در مجموع، می‌‌توان پس از کندن پوسته میوه بلوط، از آرد آن به جای آرد گندم در سطح 5 درصد جیره اکسترود شده کپور معمولی استفاده نمود.
واژه‌های کلیدی: عملکرد رشد، ترکیب لاشه، اکستروژن، میوه بلوط ایرانی، کپور معمولی
متن کامل [PDF 1122 kb]   (430 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1400/10/18 | پذیرش: 1402/6/10 | انتشار: 1402/6/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alamdari H, Musavi K. Effect of extruded Iranian acorn (Quercus brantii) on the growth performance and carcass composition of common carp (Cyprinus carpio). isfj 2023; 32 (3) :13-22
URL: http://isfj.ir/article-1-2574-fa.html

علمداری حجت اله، موسوی خدیجه. مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر میوه بلوط ایرانی (Quercus brantii) اکسترود شده بر عملکرد رشد و ترکیبات لاشه کپور معمولی (Cyprinus carpio). مجله علمي شيلات ايران. 1402; 32 (3) :13-22

URL: http://isfj.ir/article-1-2574-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 32، شماره 3 - ( 6-1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4652