[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 32، شماره 6 - ( 12-1402 ) ::
جلد 32 شماره 6 صفحات 83-73 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ ترکیبات تقریبی دو گونه خیاردریایی Holothuria leucospilota وStichopus herrmanni طی چهار فصل در خلیج چابهار (دریای عمان)
آرش شکوری 1، فاطمه اربابی1 ، شهاب راهول1
1- دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار
چکیده:   (77 مشاهده)
دانش ترکیبات تقریبی بی‌مهرگان مانند خیار دریایی به بهبود درک ما از اهمیت غذایی این موجودات زنده کمک می‌کند. در این مطالعه به بررسی ترکیبات تقریبی (پروتئین،. چربی، خاکستر و رطوبت) دو گونه خیار دریایی Holothuria leucospilota وStichopus herrmanni  در خلیج چابهار طی 4 فصل سال 1400 بر اساس روش‌های استاندارد پرداخته شد. خیارهای دریایی پس از جمع‌آوری به آزمایشگاه منتقل شدند. برای تجزیه‌وتحلیل ترکیبات تقریبی 20 گرم عضله برای هر نمونه استفاده شد. تجزیه‌وتحلیل (در سه تکرار) برای بررسی ترکیبات تقریبی انجام شد. نتایج نشان داد که درصد پروتئین از چربی در هر دو گونه خیار بالاتر بود و درصد پروتئین و چربی در گونه H. leucospilota بیشتر از S. hermanni بود به‌طوری‌که بیشترین پروتئین خام در فصل تابستان برای گونه H. leucospilota (54/0±72/7درصد) و کمترین مقدار برای گونه S. hermanni در فصل بهار (26/0±23/3درصد) ثبت شد. بیشترین چربی نیز برای فصل بهار (29/0±56/4 درصد) در گونه H. leucospilota و کمترین در فصل زمستان (66/0±47/1 درصد) برای گونه S. hermanni مشاهده شد. درصد رطوبت و خاکستر در گونه S. hermanni بیشتر از H. leucospilota بود. بیشترین درصد رطوبت برای فصل تابستان (۴۵/0±۰۹/۸۷ درصد) در گونه S. hermanni و کمترین برای فصل زمستان (۴۸/0±۶۳/۸۱ درصد) در گونه H. leucospilota بود. بیشترین خاکستر در فصل پاییز (49/0±81/4 درصد) برای گونه S. hermanni و کمترین برای گونه H. leucospilota در فصل تابستان (28/0±23/1 درصد) بود. گونه H. leucospilota در مقایسه با گونه موردمطالعه دیگر به دلیل دارابودن ارزش کالری بالا و محتوای پروتئین خام کافی، ازنظر تغذیه‌ای مناسب‌تر است.
واژه‌های کلیدی: خیار دریایی، ترکیبات تقریبی، Holothuria leucospilota، Stichopus herrmanni، خلیج چابهار
متن کامل [PDF 735 kb]   (49 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1402/1/16 | پذیرش: 1402/12/10 | انتشار: 1403/2/3
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

shakoori A, arbabi F, rahul S. Investigating the approximate composition of two species of sea cucumbers, Holothuria leucospilota and Stichopus hermanni, in Chabahar Bay during four seasons. isfj 2024; 32 (6) :73-83
URL: http://isfj.ir/article-1-2707-fa.html

شکوری آرش، اربابی فاطمه، راهول شهاب. مقاله علمی – پژوهشی:‌ ترکیبات تقریبی دو گونه خیاردریایی Holothuria leucospilota وStichopus herrmanni طی چهار فصل در خلیج چابهار (دریای عمان). مجله علمي شيلات ايران. 1402; 32 (6) :73-83

URL: http://isfj.ir/article-1-2707-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 32، شماره 6 - ( 12-1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645