[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 32، شماره 6 - ( 12-1402 ) ::
جلد 32 شماره 6 صفحات 38-25 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثرات عادت‌دهی کوتاه‌مدت مرحله ‌گذار از غذای زنده به غذای خشک بر عملکرد رشد، زنده‌‌مانی، ترکیب لاشه و پروفایل اسیدهای چرب لارو فیل ماهی (Huso huso)
ذبیح اله پژند 1، رضا طاعتی ، محمود محسنی ، حسینعلی عبدالحی ، رضا قربانی واقعی ، ژیلا خودخواه
چکیده:   (135 مشاهده)
هدف این مطالعه، بررسی اثرات عادت‌‌دهی کوتاه‌‌مدت با استفاده از غذاهای زنده مختلف و خشک بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و پروفایل اسیدهای چرب لارو فیل‌‌ماهی (Huso huso) است. تعداد 1200 لارو فیل‌ماهی با میانگین وزن اولیه 01/0±43/0 گرم به‌ صورت تصادفی در 12 مخزن گرد پلاستیکی 80 لیتری (100 لارو به ازای هر مخزن) در سه تکرار توزیع شدند. سپس لارو ماهیان به‌ مدت 21 روز با لارو منجمد شیرونومید (T1)، زی‌توده منجمد آرتمیا (T2) و ترکیبی از آنها (T3) تغذیه شدند. گروه شاهد (C) در طول دوره تنها جیره خشک تجاری (5/0 میلی‌‌متر، پروتئین 59/55 درصد، چربی 12/21 درصد، خاکستر 76/11 درصد و رطوبت 96/7 درصد) را دریافت کرد. جهت عادت‌دهی، هر دو روز یکبار، 15 درصد از میزان غذای زنده کاسته و بر میزان غذای خشک افزوده شد. طبق نتایج، وزن نهایی (16/0±99/4 گرم)، وزن کسب شده (17/0±57/4 گرم)، افزایش وزن بدن (75/72±53/1081 درصد) و نرخ رشد ویژه (29/0±75/11 درصد/روز) در T1 به‌ طور معنی‌داری بالاتر از سایر گروه‌های آزمایشی بود (05/0>p). نرخ زنده‌‌مانی در گروه (C) (32/1±50/56 درصد) نسبت به سایر تیمارها به ‌طور معنی‌داری کاهش یافت (05/0>p) و در گروه تغذیه شده با لارو منجمد شیرونومید (T1) مرگ‌ومیری مشاهده نشد (05/0>p). میزان چربی خام (08/0±32/1 درصد) و رطوبت (17/0±98/80 درصد) در T1 به طور معنی‌داری کمتر از سایر تیمارها و محتوای پروتئین خام در T3 (39/0±26/11 درصد) و C (44/0±44/11 درصد) به طور معنی‌داری بالاتر از گروه‌های T1 (39/0±23/9 درصد) و T2 (28/0±67/9 درصد) بود (05/0>p). گروه T3، کاهش معنی‌داری در ارتباط با مجموع اسیدهای چرب n-3 LC-PUFA (04/0±53/9 درصد) نسبت به T1 (71/0±02/11 درصد) نشان داد (05/0>p). نسبت EPA/DHA نیز در گروه T1 به طور معنی‌داری بالاتر (03/0±45/0 درصد) از سایر تیمارها بود (05/0>p). براساس نتایج به‌دست آمده، استفاده از لارو منجمد شیرونومید به دلیل بهبود شاخص‌های رشد، زنده‌‌مانی و ترکیبات اسید چرب جهت سازگاری لارو فیل‌ماهی با غذای خشک طی 21 روز توصیه می‌شود.
واژه‌های کلیدی: تغذیه مختلط، راهبرد غذایی، زی‌توده آرتمیا، شیرونومید، فیل‌ماهی
متن کامل [PDF 780 kb]   (44 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1402/11/28 | پذیرش: 1402/12/10 | انتشار: 1403/2/3
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pajand Z, Taati R, Mohseni M, Abdolhay H, Ghorbani Vaghei R, Khodkhah Z. Effects of short-term adaptation of weaning strategies on growth performance, survival rate, carcass composition, and fatty acids profile of great sturgeon (Huso huso) larvae. isfj 2024; 32 (6) :25-38
URL: http://isfj.ir/article-1-2789-fa.html

پژند ذبیح اله، طاعتی رضا، محسنی محمود، عبدالحی حسینعلی، قربانی واقعی رضا، خودخواه ژیلا. مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثرات عادت‌دهی کوتاه‌مدت مرحله ‌گذار از غذای زنده به غذای خشک بر عملکرد رشد، زنده‌‌مانی، ترکیب لاشه و پروفایل اسیدهای چرب لارو فیل ماهی (Huso huso). مجله علمي شيلات ايران. 1402; 32 (6) :25-38

URL: http://isfj.ir/article-1-2789-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 32، شماره 6 - ( 12-1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645