ماهی سفید یکی از ماهیان با ارزش دریای خزر میباشد که سهم عمدهای را در اقتصاد مردم منطقه ایفا مینماید.هدف از این تحقیق مقایسه رشد و بقاء لارو ماهی سفید تحت شرایط مرسوم و شرایط ناشی از استفاده از کود آلی تخمیر شده بیهوازی (Slurry) است. این تحقیق در 9 استخر 7/1 هکتاری واقع در مجتمع تکثیر وپرورش شادروان دکتر یوسفپور، رشت انجام شد. در این بررسی سه تیمار شامل: 1) فقط غذای کنسانتره و کیلکای چرخ شده بعنوان شاهد (روش متداول)، 2) تیمار دوم غذای اسلاری تا 13 روز اول و بعد غذای کنسانتره و 3) اسلاری تا 13 روز اول و بعد کنسانتره همراه با اسلاری (یعنی اسلاری در تیمار سوم بعد از 13 روز قطع نگردید) در نظر گرفته شد. تراکم لاروها 7/1 میلیون در هکتار و هر هفته کلیه پارامترهای فیزیکی و شیمیایی آب، پلانکتون، زیستسنجی ماهیان و نیز شاخصهای رشد بصورت هفتگی مورد اندازهگیری قرار گرفت. نتایج نشان داد که میزان بازماندگی در تیمارهایی که از اسلاری استفاده شده 7/1 برابر و میزان محصول نیز 7/1 تا دو برابر روش متداول (تغذیه با کنسانتره) بوده است. بطورکلی اسلاری بعلت غنیتر بودن، تأثیر بیشتری در رشد ماهیان داشته و باعث افزایش زئوپلانکتونها (غذای لاروهای ماهیان سفید در مراحل آغازین) میشود. میانگین وزن، بازماندگی، محصول و نرخ رشد ویژه در تیمارهایی که از اسلاری استفاده شد بیش از شاهد (روش منداول) بود. آنالیز دادهها نشان دادند که میزان فسفات، ازت،کلسیم، منیزیم، پتاسیم، پروتئین و چربی پس از تخمیر بیهوازی کود گاوی (اسلاری) بیش از کود خام بود. جلبکهای سبز- آبی در استخرهای اسلاری تراکم بسیار کمی نسبت به شاهد داشتند.
Fallahi M, Sharifian M, Toloii M, Amiri A, Daghigh Roohi J. The effect of anaerobic fermentation of cow manure on culture of Rutilus frisii Kutum and comparison of survival and growth factors versus traditional feeding. isfj 2012; 21 (2) :65-76 URL: http://isfj.ir/article-1-709-fa.html
فلاحی مریم، شریفیان منصور، طلوعی محمدحسین، امیری افشن، دقیق روحی جواد. تاثیر شیرابه کود آلی تخمیر شده بیهوازی در پرورش ماهی سفید (تا 1 گرم) و مقایسه فاکتورهای رشد و بقاء با تغذیه مرسوم. مجله علمي شيلات ايران. 1391; 21 (2) :65-76
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است