:: دوره 21، شماره 3 - ( 7-1391 ) ::
جلد 21 شماره 3 صفحات 62-55 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه‌ پروتئین هیدرولیز شده از امعاء و احشاء و سر ماهی فیتوفاگ (Hypophthalmichthys molitrix) با استفاده از آنزیم آلکالاز و آنزیم‌های داخلی بافت
شادی حسینی 1، احمد غرقی ، حمیدرضا جمالزاده ، رضا صفری ، شیرین حسینی
چکیده:   (11144 مشاهده)

در تحقیق حاضر پروتئین هیدرولیز شده امعاء و احشاء و سر ماهی فیتوفاگ در حضور با آنزیم الکالاز و آنزیم‌های داخلی که بعد از زمانهای 2 و 4 ساعت تولید شد، مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان دادند که محصول تولید شده توسط الکالاز (تیمار 1) بطور معنی‌داری از لحاظ میزان پروتئین و درجه هیدرولیزاسیون بالاتر از تیمار 2 (آنزیم‌های داخلی) بود بطوریکه بالاترین میانگین (± انحراف معیار) میزان پروتئین33/1±10/68 (میلی‌گرم بر کیلوگرم) و مربوط به تیمار1-سر (با آنزیم الکالاز) بعد از 4 ساعت بوده است و بالاترین درجه (میانگین ± انحراف معیار) هیدرولیز 35/1±36/29 درصد و مربوط به تیمار 1- سر(با آنزیم الکالاز) بعد از 4 ساعت بود. نتایج نشان دادند که با افزایش زمان هیدرولیزاسیون، درجه هیدرولیزاسیون افزایش پیدا می‌کند. این در حالی است که از شدت و نرخ هیدرولیز کاسته می‌شود. بطوریکه بیشترین میزان هیدرولیزاسیون در 120 دقیقه اول رخ داده است. این حالت در 2 تیمار مشابه می‌باشد. با توجه به نتایج می‌توان آنزیم الکالاز را نسبت به آنزیم‌های داخلی ارجح دانست.

واژه‌های کلیدی: بیوتکنولو‍ژی، فرآوری آبزیان، ضایعات ماهیان
متن کامل [PDF 171 kb]   (5855 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: 1392/2/25 | پذیرش: 1392/2/25 | انتشار: 1392/2/25



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 21، شماره 3 - ( 7-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها