[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 32، شماره 6 - ( 12-1402 ) ::
جلد 32 شماره 6 صفحات 122-111 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ تجزیه‌وتحلیل کمی و کیفی پروفایل اسیدهای چرب عضله قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) پرورش یافته در آب شیرین و لب شور با چهار نوع خوراک مختلف
سید محمد وحید فارابی1 ، رضا صفری 1
1- پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، ، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، صندوق پستی 961 ، ایران
چکیده:   (51 مشاهده)
مقایسه سطوح اسیدهای چرب قزل‌آلای رنگین‌کمان پرورش‌یافته در آب لب شور و آب شیرین در منطقه جنوب دریای خزر با استفاده از چهار نوع خوراک تجاری انجام شد. ماهیان با تراکم و بیوماس مساوی به مدت 90 روز پرورش داده شدند. وزن ماهیان در شروع پرورش 500 گرم بود و در پایان دوره پرورش به بیش از 1700 گرم رسیدند. در پایان دوره پرورش برای تعیین پروفایل اسید چرب، از ماهیچه پشتی بافت خوراکی ماهیان به تعداد 5 قطعه از هر مزرعه نمونه‌برداری شد. نتایج نشان داد که محیط پرورش علاوه بر این‌که بر میزان رشد ماهی و بازدهی خوراک تأثیر داشته بلکه بر ترکیب پروفایل اسید چرب گوشت ماهی نیز مؤثر بوده ‌‌است. افزایش وزن ماهی در آب شیرین حداکثر 1025 گرم و در آب لب شور 1291 گرم به‌‌ترتیب با ضریب تبدیل غذایی 32/1-27/1 و 1-97/0 به‌دست آمد (05/0>p). نرخ بازدهی خوراک در آب شیرین 97/1-07/1 و در آب لب شور 59/2-29/2 به‌دست آمد (05/0>p). مجموع اسیدهای چرب اشباع ماهی در آب شیرین (07/1±24/22 درصد) کمتر از آب لب شور (22/0±69/25 درصد) بود (05/0>p). مجموع اسیدهای چرب غیر اشباع تک زنجیره  و چند زنجیره در مزارع مستقل از جیره و محیط پرورش متفاوت بود (05/0>p). اما میزان اسید چرب امگا 6 در حد مطلوب (26/31-52/17 درصد) و اسید چرب امگا 3 (12/0-10/0 درصد) به‌مراتب کمتر از تحقیقات مشابه خارج از کشور ایران بود. در نتیجه، در ترکیب اجزاء اولیه خوراک از مقدار کمی اسید چرب غیر اشباع امگا 3 استفاده شد. در مجموع فرآیند رشد، کارایی خوراک و گوشت ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان پرورش یافته در آب لب شور در محیط قفس دریایی، از کیفیت نسبتاً بهتری نسبت به ماهی پرورش یافته در آب شیرین برخوردار بودند.
واژه‌های کلیدی: قزل‌آلای رنگین‌کمان، آب شیرین، آب لب شور، اسید چرب، پلت تجاری
متن کامل [PDF 738 kb]   (28 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: 1402/11/28 | پذیرش: 1402/12/10 | انتشار: 1403/2/3
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farabi M V, Safari R. Quantitative and qualitative analysis of fatty acids profile of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) cultured in freshwater and brackish water with four different types of feed. isfj 2024; 32 (6) :111-122
URL: http://isfj.ir/article-1-2788-fa.html

فارابی سید محمد وحید، صفری رضا. مقاله علمی – پژوهشی:‌ تجزیه‌وتحلیل کمی و کیفی پروفایل اسیدهای چرب عضله قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) پرورش یافته در آب شیرین و لب شور با چهار نوع خوراک مختلف. مجله علمي شيلات ايران. 1402; 32 (6) :111-122

URL: http://isfj.ir/article-1-2788-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 32، شماره 6 - ( 12-1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645